• Festmény - Készítette: Lukács Tamás, festőművész

Hallható a legújabb bőgőcitera!

A felvételen hallható Giuseppe Verdi: Nabucco Rabszolgák kórusa citerára átírt feldolgozása, ahol a bőgőszólamban a legújabb fejlesztésű bőgőciterám szólal meg.

A legújabb bőgő citerákról készített képek megtekinthetőek a képgalériában!

Illik a Tánc

A Cuháré Citerazenekar Illik a tánc című lemezén hallhatóak a zenekar repertoárjában szereplő legkiválóbb zeneszámok, mely a hagyományos magyar népzenén kívül egyéb zenei feldolgozásokat is tartalmaz. Az új hangszerelésnek köszönhetően bepillantást nyerhetünk, hogy a magyar parasztcitera sokszínű felhasználási lehetőségeire.

Honlapomon a CD-n szereplő zeneszámok mindegyikéből meghallgatható egy rövidke részlet, a Székely Himnusz pedig teljes egészében elérhető.

A felvételen szereplő zenekari tagok névsora: Boczonádi Zsuzsanna, Fábián Béla, Fábián Viktor, Herman Mariann, Komróczki Gyula, Sárréti Melinda, Szatmári Viktória, Szeleczki Erzsébet, Török Andrea, Krajcsó Bence, Papp Norbert

A zenék meghallgatásához kattintson a téglalap bármely pontjára!

Videóajánló

Magyarország sikeres személyiségei

"E" alapú bőgő

Elkészült a legnagyobb hangszerem, az "E" alapú bőgőcitera. Képek megtekinthetőek a képgalériában


Balkezes Ladányi citera

Egyedi kérés alapján készített balkezes Ladányi citeráról készült képek megtekinthetőek a képgalériában.


Tenon-basszus ikercitera

A mesterhangszerek sorában újabb családtagként megjelent a tenor-basszus ikercitera. Képek megtekinthetőek a képgalériában.

A legújabb ladányi citera

A ladányi citerák mostantól új külsővel büszkélkedhetnek.

Ajánló

Az általam készített mesterhangszerek és a ladányi citerák folyamatos fejlődését nyomon követheti képekben. Amennyiben találkozik hangszereimmel személyesen is, úgy a hangzás is magáért fog beszélni! A hangszerekről készült képek megtekinthetőek, ha erre a linkre kattint!

Új képek a galériában!

Három új témában kerültek fel képek, melyek a legújabb hangszereimet mutatják be részletgazdag felvételekkel; ikercitera, faragással, rovásírással díszített citerák, valamint a jubileumi 200. hangszeremről. Érdemes megtekinteni őket!

Ladányi citera

A mesterhangszerek mellett elkezdődött egy új, kedvező árfekvésű citerák forgalmazása is, melyek strapabíróságuk mellett, egyedi, tiszta hangú fogólappal rendelkeznek. A részletes leíráshoz és a képek megtekintéséhez kattintson ide!
tovább

Újdonság a Ladányi citerák készítésében!

Mostantól ezek a citerák is zárt hangszertesttel és fenéklappal ellátva készülnek, ami öblösebb, telt hangzást biztosít a hangszernek, s mindez változatlan áron! Az új hangszerekről képek is megtekinthetőek, ha erre a linkre kattint!

Húrkészítés

Ne higgye, hogy a citera hangját kizárólag csak a hangszerkészítő mester által alkalmazott szakmai fortélyok és hangszer alapanyagául szolgáló fa típusa, minősége határozza meg, a szép hangzás feltétele még a megfelelő húrozat is! Bár a dallamhúrok esetében nagy választék nincsen a piacon, de a basszushúrok tekintetében már más a helyzet. Nagyon sok citerás megelégszik – jobb híján- a hangszerboltokban kapható gitárhúrokkal, de ez valójában nem megoldás! Tovább olvasom!

Hangszerfelújítás

Citerakészítésen kívül, hangszerek felújításával is foglalkozom, új életet adva, a már-már tönkrement, elnémult zeneszerszámoknak. Ennek köszönhetően továbbra is köztünk élhetnek és ezt csilingelő dallammal hálája meg nekünk.
Íme néhány kép az általam felújított hangszerekről

Közlemény

Több forrásból érkeznek hozzám olyan visszajelzések, melyek szerint az általam készített hangszerek kattognak vagy éppen visszaengednek. E helyről is szeretném tájékoztatni mindazokat, akik figyelemmel kísérik a hangszereimben végbemenő folyamatos fejlesztéseket, újításokat, azokat, akik megelégedéssel használják az általam készített citerákat, hogy elkészült egy speciális hangolószeg maró gépem, és egy alapos, a hangolószeggel kapcsolatos kísérletsorozat végeredményeképp ezt a problémát sikeresen kiküszöböltem, orvosoltam.

Visszajelzés

"Szépen szól a citera. Nagyon köszönöm. Felléptem vele egy koleszos ki mit tud műsoron és nagyon örültek. [...]
-= Tovább olvasom! =-

Névnapi köszöntés

Névnapod ürügyén álljunk meg egy szóra,
talán telik majd még cukorra meg sóra,
lesz még a ház körül hangzatos parádé,
zenét szolgáltat a szorgalmas Cuháré.
[...]
-= Tovább olvasom! =-